Spirulina, de heilige graal onder voedsel

hello world!
Geplaatst op: 15 oktober 2020

Spirulina, de heilige graal onder voedsel

Wat wil ik jullie ontzettend graag vertellen over dit blauwgroene wonder, deze zoutwater alg, een organisme even oud als de aarde zelf (3,6 miljard jaar), hoe blown away ik ben over de krachten van deze superfood, en op hoeveel vlakken het een verrijking kan zijn in ieders voedingspatroon!

Een mega-boost en tegelijkertijd een zuiverende toevoeging voor iedereen, gemakkelijk verkrijgbaar. Geen peperduur supplement dat alleen toegankelijk is voor mensen met een dikke portemonnee. En als je de biologische variant koopt weet je ook zeker dat het “verbouwen” van dit product niet ten koste is gegaan van het milieu (ik persoonlijk vind dat altijd héél belangrijk en dus fijn om te weten).

Wat is Spirulina precies en waarom mik ik deze superfood die ook wel “sunfood” wordt genoemd dagelijks door mijn sapjes en smoothies? Op de eerste plaats is deze alg het MEEST complete en het meest voedzame eten ter wereld! Zo extreem voedzaam zelfs dat NASA het gebruikt in de ruimte om astronauten te voeden.

Spirulina  bevat dan ook een belachelijk geweldig voedingsprofiel boordevol vitamines en mineralen waaronder ijzer, álle essentiële aminozuren, het is de meest geconcentreerde eiwitbron op aarde met gemakkelijk opneembare eiwitten, en dankzij chlorofyl heeft het ook nog een reinigende werking op het lichaam. Wat mij betreft is zo’n dagelijkse mini maxi detox wel wenselijk in onze maatschappij.

Maar dat was nog niet alles: ook bevat deze super alg een schat aan fytonutriënten oftewel stofjes die bijdragen aan een goed werkend immuunsysteem, en laat er nou net een tekort zijn aan die stofjes in onze voeding door gebruik van pesticiden en het telen van voedsel op arme grond. Het belang van je immuunsysteem versterken ook zeker in deze tijden behoeft denk ik geen verdere uitleg..

Altijd leuk om te weten vind ik zelf, hier nog wat bewezen gezondheidsvoordelen bij het gebruik van Spirulina op een rij:

  • Het werkt ontstekingsremmend
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Het verlaagt cholesterol
  • Het reguleert de bloedsuikerspiegel
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Detox werking
  • Vergroot het uithoudingsvermogen
  • En… het verbetert de spierkracht

Zinvol dus ook voor de sporters onder ons als extra toevoeging en ook vega’s en veganisten kunnen dit goedje veilig naar eer en geweten toevoegen aan hun voeding. En als laatst wil ik delen (ook uit eigen ervaring) dat Spirulina bijdraagt aan een mooie huid, al nadat ik enkele dagen Spirulina had toegevoegd zag ik een mooie gezonde glans op mijn huid ontstaan!

En omdat mijn interesse naast innerlijke balans ook zeker uitgaat naar uiterlijke schoonheid en deze 2 nauw met elkaar verbonden zijn wil ik jullie dit esthetisch pluspunt zéker niet onthouden. Wat mij betreft is Spirulina met recht de spreekwoordelijke (blauwgroene) kers op de (biologische) taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren

Translate

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram