Biologische Chili Con Carne
Een favoriet van mij: dit gerecht is voedzaam, gezond,heerlijk winters, stevig krachtvoer boordevol groentes, eiwitten, ijzer envitamines. Cowboyvoer!
Porties: 3
Instructies
- Snijdt de groentes klein.
- Boter of olie in de pan en kruidenzakje 1 erbij (staat ook op de verpakking van de kruidenmix), zodra je de kruiden ruikt het gehakt erbij (veggie gehakt later) en de stukjes wortel, even aanbakken en dan de rest van de groentes er door.
- Wederom eventjes bakken tot het gehakt gaar is en dan gaan alle bonen, de tomatenpuree, kruidenzakje 2 en 50 ml water in de pan, goed doorroeren.
- Deksel erop, vuur laag en lekker laten pruttelen , vergeetniet af en toe door te roeren.
- Na een minuut of 10 is de chili klaar, smullen maar!
Notities
En een bord vol kleur, vrolijk en verwarmend. Leuk om naar te kijken maar vooral en veel belangrijker: een smaakexplosie waar je u tegen zegt! Zowel veggie of met vlees te bereiden en je kan de chili zo duur/ goedkoop maken als je zelf wilt: gewoon de basis alleen smaakt uitstekend maar voor wie wat extra’s of variatie wil: dit gerecht is heerlijk te combineren met allerlei side-dishes. Ik zal ze noemen bij de ingrediëntenlijst. Zelf koop ik voor dit gerecht alle ingrediënten bij de Ekoplaza.
Leuk weetje: de peulvruchten in dit gerecht (bonen) werken cholesterolverlagend én bevatten veel vezels wat gunstig werkt op de darmfunctie!