Biologisch niet voor iedereen logisch?

hello world!
Geplaatst op: 19 november 2020

Biologisch niet voor iedereen logisch?

Ik kom er regelmatig achter dat biologisch consumeren toch niet voor iedereen zo logisch is als dat het voor mij is. Daarom dacht ik: hoe kan ik dat nu eens lekker behapbaar verwoorden, zodat misschien toch nog enkele mensen meer het belang ervan in gaan zien en de stap (wat vaker) overwegen naar die niet zo zweverige eko-winkel of die zogenaamd veel te achteraf gelegen buurtboerderij? Of desnoods gewoon fijn bio-shoppen in de gewone supermarkt om de hoek! Ik moet zeggen dat ik de kwaliteit van biologisch eten in de doorsnee supermarkt persoonlijk wel wat minder vind, en daarmee de smaak meteen dan ook. Maar ik denk dan ook weer: elke stap is er één! Het glas is halfvol om het zo maar even te zeggen. Maar dan wel met biologische melk!

Speaking of... ; wil jij ook geen pus, hormonen en antibiotica in je glaasje melk (kwark/ yoghurt/ slagroom)? Koop dan in godsnaam de biologische variant! Je doet de koe er ook een plezier mee, idem wat betreft milieu en zijn je smaakpapillen nog enigszins in tact? dan proef je het verschil! Hmmm lekker hoor.

Het kán! jezelf voeden in plaats van alleen maar vullen en tegelijkertijd de aarde geen schade aan doen. Dat is toch fantastisch! Ik herinner me mijn oma, die ik rond haar 95e levensjaar eens meenam naar een biologisch restaurant. Ze zei: “maar Frieke: deze tomaten smaken net zoals vóór de oorlog!”  Want ja… toen stonden onze tomaten nog in échte vruchtbare grond, werden ze beschenen met zonlicht in plaats van kunstlicht en zaten ze niet onder de pesticiden: 100 % biologisch dus! Net zoals ál ons voedsel destijds, oftewel we aten toen…… normaal voedsel! Tegenwoordig heet “normaal” voedsel: “biologisch”. Bizar toch?

Ik las laatst dat Steve Jobs, de man die zich werkelijk alles kon veroorloven qua materie, op zijn sterfbed zei: “ eat your food as your medicine. otherwise you have to eat medicine as your food”.

Ik vind dat interessant, dat iemand die zoveel materiele rijkdom heeft vergaard tot zo’n essentiële conclusie komt. Kwaliteit boven kwantiteit.

Hoe komt het toch dat veel mensen om me heen wel kiezen voor kwaliteit als het gaat om: de school van hun kinderen, een nieuwe auto, in een mooi huis wonen, een goed restaurant bezoeken, een fijne vakantie, (merk)kleding kopen etc etc et, maar als het over dagelijks eten en drinken gaat het vaak zo goedkoop mogelijk moet? Dat is best gek, want als jij dagelijks kwalitatief hoogwaardig eten en drinken consumeert, investeer je in een gezond lichaam en in een gezonde toekomst voor onze planeet, en die hebben we beiden toch echt maar ééntje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren

Translate

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram